Həftə əvvəli iş üçün Şəkiyə getməliydim. Amma hər dəfə olduğu kimi, avtovağzalda gecikmə. Biletimdə yazılmışdı saat 15:00, amma nə avtobus var idi, nə də heç kim. Nə baş verdiyini soruşdum – dedilər “təyyarə uçacaq, avtobus da gələcək”. Zarafatdı? Bilmirəm.
Sağ olsun, vağzalda oturduq. Bir stəkan çay içdim, bir paket quru peçenye aldım. Telefonumu açdım – heç kəs zəng eləmirdi. Dostlar işdə, ailə evdə, hamı məşğul. Birdən ağlıma gəldi: niyə axı vaxt itirirəm? İnternet vardı, telefonum da təzə idi. Nə olub ki?
Keçən həftə bir dostum danışmışdı onlayn kazinolardan. Dedi ki, “bir platforma var, qeydiyyatı 1 dəqiqə çəkir”. O vaxt vecimə də olmamışdı. Amma həmin gün vağzalda, dəzgahların arasında, pensionerlərin xoruldadığı skamyada oturub fikirləşdim: “Cəhd eləməyin zərəri nədi?”
Dostumun dediyi saytı xatırlamağa çalışdım. Google-a yazdım: mostbet qeydiyyatdan kecmek. İlk link çıxdı. Düzünü deyim, adı tanış idi. Əvvəllər reklamlarını görmüşdüm. Amma heç vaxt girməmişdim.
Veb sayt açıldı. Dizaynı xoşuma gəldi – çox qarışıq deyildi, hər şey aydın idi. Qeydiyyat düyməsini tapdım. Tələb olunanlar: nömrə, ad, e-poçt. Hər şeyi yazdım. SMS kodu gəldi – yazdım. Mostbet qeydiyyatdan kecmek üçün təxminən 45 saniyə sərf etdim. Bu qədər.
İlk depozit məsələsi qaldı. Düşündüm: “10 manat. Maksimum uduzsam, çay pulum gedər”. Kartımdan 10 manat köçürdüm. Vəssalam, balansda 10 manat.
Oyunların arasında bir slot gördüm – “The Dog House”. Adı mənə gülməli gəldi. İtlər, evlər, sümüklər. Fırladım. 20 qəpiklik mərclərlə.
İlk beş fırlanmada heç nə olmadı. Balans 10-dan 9-a düşdü. Mən bir az narahat oldum, amma “bu pul itkidi onsuz da” deyə düşünüb davam etdim.
Yeddinci fırlanmada üç dənə sümük simvolu düşdü. Ekran sarsıldı. Bonus turu başladı. Həyəcanlandım. Adətən bonuslarda az qazanırsan, deyirlər. Amma bu dəfə fərqli idi.
Birinci pulsuz fırlanmada heç nə. İkinci – 1 manat. Üçüncü – 2.5. Dördüncü – 4. Beşinci fırlanmada bir anda itlər hürməyə başladı. Ekranda “x10” çarpanı düşdü. O çarpan bütün qazancımı vurdu. 4×10=40 manat.
Nəfəsim kəsildi. Avtovağzalda oturmuşdum, ətrafda uşaqlar qaçırdı, bir nənə mənə baxıb gülümsədi. O bilmirdi ki, yanında oturan adam 10 dəqiqə ərzində 40 manat qazanıb.
Bonus turu davam edirdi. Altıncı fırlanma – 3 manat. Yeddinci – yenə çarpan düşdü “x5”. 3×5=15 manat. Səkkizinci – 2 manat. Doqquzuncu – 8 manat. Onuncu – 10 manat.
Cəmi bonus qazancı: 40+15+2+8+10=75 manat. Üstəgəl əsas balansımda qalmışdı 9 manat. Ümumi balans: 84 manat.
Əlim titrədi. Telefonu stolun üstünə qoydum. Çayım soyumuşdu, peçenyem bitmişdi. Avtobus hələ də gəlməmişdi. Amma mən artıq gəlməməsindən şikayətçi deyildim. Düşündüm: “Bu pulu çıxartmalıyam”.
Mostbet qeydiyyatdan kecmek etdikdən sonra ilk uduşum idi. Nə qədər çıxara bilərəm? Limitlər nədi? Oxudum şərtləri – minimum çıxarış 10 manat, maksimum yoxdu. Tezliklə “çıxart” düyməsini basdım. 70 manatı kartıma köçürdüm, 14 manatı balansda qoydum ehtiyat üçün.
Pul kartıma çatana kimi 10 dəqiqə keçdi. SMS gəldi: “Kartınıza 70 manat daxil olmuşdur”. Oturduğum yerdə gülümsədim. Nənə yenə mənə baxdı, dedi: “Nə oldu, oğul?” Dedi: “Heç nə, nənə, sadəcə yaxşı xəbər gəldi”.
Avtobus gəldi 1 saat sonra. Oturdum, pəncərə yanında yer seçdim. Yola düşdük. Çölə baxırdım, düşünürdüm: “Həyat həqiqətən də gözlənilməzdi”. Səhər oyananda bilmirdim ki, axşam pulum 70 manat artacaq. Sadəcə təyyarəni gözləyirdim. Sadəcə darıxırdım.
Şəkidə işimi gördüm, geri qayıtdım. Həmin 70 manatla anama 30 manat verdim, özümə yeni köynək aldım, qalanını banka qoydum. Amma ən vacibi – o gün bir şey başa düşdüm.
Onlayn kazino oynamaq üçün ağıllı limit lazımdır. Mən 10 manatla girmişdim, 84 qazanmışdım, 70 çıxartmışdım. Ağıllı davrandım. Əgər həyəcanlanıb “bir də fırladım” desəydim, bəlkə hər şeyi uduzardım. Amma dayandım.
Hələ də hərdən oynayıram. Amma heç vaxt 20 manatdan çox atmayıram. Və həmişə qazandığımın 80 faizini dərhal çıxarıram. Qayda sadədir: kazino üçün oynama, əyləncə üçün oyna. Qazananda dayanmağı bil.
O avtovağzal günü mənə bir dərs oldu. Təyyarə gecikdi, amma şans gecikmədi. Mostbet qeydiyyatdan kecmek o qədər asan idi ki, təəccübləndim. Və o qədər tez uduş gəldi ki, hələ də inanmıram.
İndi avtovağzallarda oturanda gülümsəyirəm. Çünki bilirəm: bəzən ən gözlənilməz yerdə ən gözlənilməz şeylər baş verir. Sadəcə bir düymə, 10 manat və təyyarəni gözləmək. Həyat gözəldir.